Om Spokenword

SpokenWord Entertainment

SpokenWord Entertainment är nordens första och enda bokningsbolag inom underhållnings-genren spoken word. Bolaget har inte funnits länge men har ändå hunnit med att röra upp desto mer damm. I samma veva som företagslanseringen drog igång startade bolaget en egen show ”Klubb SpokenWord” som från och med i år kör Clarion Hotel Stockholm. Showen blev genast en succé med full lokal och jublande publik. Därmed var det heller inte så konstigt när vi bara ett halvår senare fick en racerfartsproducerad serie i ZTV och våra artister Lennart Bång och Malin Jakobsson rosades av Bert Karlsson och Perelli i TV4 Talang 2009.

En show för dig

Skräddarsydd, snabb och smart underhållning ligger i tiden. Vårt stall av artister är valt med känsla för det bästa inom svensk spoken word. Artisterna är sinsemellan väldigt olika och i samarbete med er jobbar vi för att skapa en perfekt match. Det finns alltid någon eller några artister som passar med just ert event och era förutsättningar.

Olika showformat

Givetvis gillar vi show med mastig publikrespons som vår ”Klubb SpokenWord”. Vem gör inte det? Men tanken kanske är något främmande på den lugna morgonkonferensen eller vid den stillsamma middagsbjudningen. Det speciella med spoken word är att det kan stå sig i den kalaste av miljöer och ändå göra ett stort intryck. Skrattet är trevligt men inte nödvändigt. Vi jobbar med andra ord med flera format, såväl jubileumsfesten som konferensen, 3 minuters blänkare till 90 minuters helhetsupplevelse.

Genrens bakgrund

Spoken word har en lång och ganska brokig historia. Till exempel vissa sketcher av folkkära Tage Danielsson är oerhört lika dagens spoken word. Beatpoeterna i Storbrittanien och på senare tid har USA varit tongivande inom genren. Bland stora namn kan nämnas Gil Heron Scott och Henry Rollins. Genren började ta fart på bredare front på sent 80-tal då man på krogar i Chicago började att arrangera spokenword-battles. Spoken word kom till Sverige genom spokenword-battlet i mitten på 90-talet och har sedan dess etablerat sig på diverse underground-scener.

Vår vision

I Sverige har artist-matcherna varit en utmärkt skola för nya talanger. Samtidigt har det blivit en begränsad värld med få och ofta otacksamma undergroundscener. Därför arbetar vi helhjärtat för att bygga en publik plattform för svensk spoken word. Både som ett medel för artister att nå ut och för publiken att få uppleva något nytt och spännande.

Kontakta oss för mer info!